/
1 View0

Wat is het verschil tussen bewegen en sporten voor ons?

Wanneer we over sporten praten, is er steeds prestatie. Een winnaar, kijk maar eens in een sport bijvoorbeeld de koers. 200 wielrenners die allemaal hun uiterste best hebben gedaan, die al jaren trainen om een wedstrijd te rijden om dan over de finish te komen en te kijken de hoeveelste je bent. Terwijl enkel de eerste tweede en derde in de bloemetjes worden gezet. Maar vaak heeft degene die als laatste eindigt even hard zijn best gedaan/alles gegeven. Vaak word dit vergeten bijvoorbeeld op tv of in de kranten.

Bij sport word er vergeleken met elkaar, waar sta ik tegenover een andere.

 

Terwijl bewegen gericht is op jezelf. Waar sta ik tegenover mijn ik van gisteren of vorig jaar.

Wij gebruiken het liefst bewegen.

Bewegen voor jezelf, voor je gezondheid, om je lichaam te versterken.

 

Je eigen prestatie verbeteren bewegen met en voor jezelf.

 

ik sport niet ik beweeg 😉